Akvarieproffs

Vi var inbjudna till en rundtur efter stängningsdags hos Akvarieleasing.

Foto: Om inget annat anges Akvarieleasing

Den första man slås av innan för dörren är det otroligt stora sortimentet av malawi-ciklider. Det lade man märke till och dessutom så rena och välskötta alla akvarierna såg ut.

Givetvis har man en mångfald av andra fiskar också som tetror, barber, rengbågsfiskar och ungfödare.

Riktigt dimensionerade filter och regelbundna vattenbyten en del av knepet vid god akvariehållning. I sötvattensdelen fanns framdragna avloppsrör i akvarieställningen för att förenkla vattenbyten.

För saltvatten hade man ett sammankopplat system som mynnade i en stor burk där all rening inklusive UV-ljus fanns. I denna behållare gjordes vid behov partiellt vattenbyte.

Förutom bra tillsyn och vattenbyten är det viktigt med bra foder och att tekniken i övrigt med pumpar, filter och värmare fungerar bra. Så givetvis har man ett mycket omfattande sortiment inom dessa områden med.Man har en mångfald olika former på uthyrningsakvarierna för att kunna tillfredställa olika smaker. Mest populära är de som är mest lättplacerade. Tex smala höga pelarakvarium eller platta (c:a 25 cm djupa) väggakvarium.

De är alla designade att lyfta fram både den estetiska och naturupplevelsen av fiskar och växter. All den nödvändiga tekniken har man systematiskt lagt vid sidan, över eller under själva akvariet så den döljs av akvariets ramar.

Läs mer om olika akvarieformer på AkvarieLeasings hemsida

Mycket nöjda med kvällens intressanta besök var från vänster Andrei Zagorodni, kvällens kunnige värd Svante Skarpås (vi hoppas även han var nöjd), Roland Bexander, Klaus Thede och Anders Östlund samt inte minst fotografen Erik Johansson.